Solbacken Malmö

Smarta och sunda stenhus i Solbacken – Malmö

Haaks Stenhus bygger 15 energismarta ”townhouses” i Solbacken i centrala Malmö. Radhusen är uppförda i massiv lättbetong, som tack vare sin täthet och sina goda värmeisolerande egenskaper ger en mycket låg energiåtgång. Dessutom är lättbetong ett oorganiskt och naturligt material som inte möglar, vilket ger bästa möjliga förutsättningar för en sund och säker inomhusmiljö.
Omgivningarna kring de nybyggda radhusen i Solbacka är lummig och trivsam. Arkitekturen har anpassats till den omgivande bebyggelsen, men har ändå en egen karaktär. Stilen är modern och enkel med raka harmoniska linjer. Som en klädsam kontrast mot den vitputsade stenfasaden finns ett ”balkonggalleri” i trä som löper längs hela radhusraden. Trägolv på balkongerna och på uteplatsen skapar en naturnära och skandinavisk känsla. Balkongerna och balkongtaket bildar på ett smart sätt snygga väderskydd över entré och uteplats. Varje enskild bostad har en insynsskyddad nisch närmast fasadlivet och en solig hörna på trädgårdssidan för ytterligare avskildhet.
Boytan är 141,4 m ² och den är fördelad på två exakt lika stora plan. Rumsfördelningen kan göras om efter önskemål och man kan få upp till 6 rum och kök. Från den ljusa entrén kan man se rakt genom vardagsrummet ut mot trädgården och den generösa terrassen. Ett rymligt och stilrent kök med matplats, ett stort och ljust vardagsrum, tvättstuga och badrum ryms på nedre plan. På övre plan har familjen sin privata avdelning med sovrum, badrum och allrum samt två balkonger.

Besök www.haaksstenhus.se för mer information!