Artiklar om oss

bild2

Expressen/Kvällsposten/GP bilaga Leva & Bo

”Med stenhus slipper du trähusens riskfyllda mix av byggmaterial där minsta byggfusk kan skapa problem med fukt och mögel”

ssf_expressen_levabo_apr14_140410

Tema Energi – Antracithus

”Vi bygger i lättbetong eftersom det är ett ytterst hållbart, hälsosamt, miljövänligt, energibesparande och brandsäkert byggnadsmaterial. Lättbetongen gör det dessutom möjligt att bygga på ett flexibelt sätt och på så vis går det att skapa hus som är unika i sin utformning” säger Anders Lundgren till magasinet Villa & Weekend våren 2012.

Ladda ner >>

Passiva lättbetonghus har framtiden för sig

Haaks Stenhus har alltid byggt hus i lättbetong. Nu ger företaget sig också in på att bygga, vad man tror är världens första passivhus i lättbetong. I varje fall är företagsledningen helt säker på att husen blir de första i Sverige. Spaden sätts i jorden före sommaren i Lomma utanför Malmö

Ladda ner >>

Murad vägg ska ge fuktsäker fasad

Fasadkonstruktionen har återvänt till gammalt murat hantverk. Lättbetong är Veidekkes senaste förslag på fuktsäker och kostnadseffektiv vägg. Tekniken testas just nu i Gubbängen söder om Stockholm.

Ladda ner >>

Kiran ritade egen energisnål villa

Arkitekten Kiran Gerhardsson är entusiastisk över sitt energisnåla hus Villa Trift 3.0

Ladda ner >>

Fuktproblem med ytterväggar bra genomlysning hos byggcentrum

Historiskt har något avgörande och negativt hänt med bygghantverket. Många gamla hus har inga skador medan nya hus ofta har problem redan från början. Lösningar är nu i sikte, men branschen står nog inför ett nödvändigt så kallat paradigmskifte när det gäller både hantverkskunnande och kvalitetssäkring.

Ladda ner >>